duurzame oplossing voor slepende zakelijke geschillen

Zakelijke mediation

Een zakelijk geschil stagneert voortgang en vooruitgang. Het staat het succes van uw organisatie in de weg. In het ergste geval slaapt u er slecht van. Zakelijke mediation is zeer geschikt om tot oplossingen te komen. Graag help ik u definitieve en creatieve oplossingen te vinden voor slepende zakelijke conflicten. 

Neutraal en onpartijdig

In mijn rol als mediator is mijn positie neutraal en onpartijdig.

Ik help partijen als onafhanklijk gespreksleider om met elkaar in gesprek te komen.

Kernwoorden daarbij zijn vrijwilligheid en vertrouwelijkheid voor beide partijen.

Gezamenlijk werken zij aan een bevredigende en liefst duurzame oplossing van het geschil.

Duurzame oplossing

De duurzame oplossing leg ik vast in een vaststellingsovereenkomst.

Dit is een juridisch document waaraan beide partijen zich committeren.

De voordelen van mediation

Mediation biedt u veel voordelen.

De gang naar de rechter kost beide partijen veel tijd, geld en negatieve energie. Een mediationtraject bestaat gemiddeld uit 3 à 4 bijeenkomsten van 2 uur.

De uitkomst van de gang naar de rechter is ongewis. Vaak zijn er aan het eind van de rit alleen maar verliezers. Bij mediation is er sprake van een door partijen zelf gekozen en gedragen oplossing.

En helaas verslechtert de gang naar de rechter de verhouding tussen partijen. Ook van partijen die elkaar na het conflict weer nodig hebben. Bij mediation kan de relatie behouden blijven of kan deze zelfs verbeteren.

U houdt de regie

Bij mediation houdt u de uitkomst in eigen hand. De gevonden oplossing(en) zijn in het belang van beide partijen. En vaak is de verhouding tussen de partijen na een succesvolle mediation zelfs aanzienlijk verbeterd.

Samengevat, mediation:

  • voorkomt veel ergernis
  • levert veel tijdwinst op
  • bespaart u veel geld
  • win-win uitkomsten mogelijk
  • gericht op behoud van de relatie

Een oplossing voor:

  • geschillen tussen aandeelhouders, vennoten of bestuurders
  • arbeidsgeschillen
  • geschillen met externe partijen

Werkwijze

Wanneer beide partijen zich in mij als mediator kunnen vinden, gaan we van start. Een mediationtraject beslaat meestal 3 à 4 sessies van 2 uur. Het resultaat leg ik vast in een vaststellingsovereenkomst die beide partijen ondertekenen. Gebruikelijk is dat de partijen de kosten van het mediationtraject delen.

Om tafel

Graag verken ik met u de zaak waarvoor u een duurzame oplossing wilt. Een afspraak is snel gemaakt. Bel 06 18 50 07 33 of mail: info@takestwo.nl